Budete organizovat event, plánovat osobní nebo firemní akci či svatbu? Získejte důležité informace o vhodném typu cateringu. Důležitou roli pro úspěch akce samotné hraje především správný výběr mezi teplou a studenou kuchyní.
Charakteristika teplé kuchyně
Teplá kuchyně nabízí širokou škálu možností pro raut. Ani rautové menu s těmito typy jídel tak nemusí být nuda. Zajímavými předkrmy mohou být například nejrůznější druhy krémových polévek. Oblíbenými hlavními jídly může být například pečený losos, risotto nebo třeba steaky. Pro zpestření je vhodné moderní řešení v podobě tzv. food stations, kde jsou na několika stanovištích rozmístěna jídla rozdělená podle konkrétní kuchyně.

Teplý raut přináší následující výhody:
velká pestrost nabídky
sytost jídel
výrazná chuť a vůně
vhodný pro vnitřní i venkovní prostory
ideální volba pro formální a zimní eventy
Charakteristika studené kuchyně
Studená kuchyně nabízí pestrost a barevnost. Studený catering by měl zahrnovat variaci mini řízečků, chuťovky, sendviče, saláty nebo finger food – jídla, která je možné si odnést a sníst si je kdekoliv.

Studený raut přináší následující výhody:
pestrost a barevná rozmanitost jídel
možnost podávání jídel i s časovým rozestupem
rychlá příprava a úspora energie
jednodušší logistika
vhodnost pro letní a neformální eventy
Jak se rozhodnout mezi teplou a studenou kuchyní
Pokud se rozhodujete mezi teplou a studení kuchyní, záleží na okolnostech. Teplý raut je preferován při pořádání svateb, firemních večírků, konferencí nebo narozeninových oslav. Studený raut je výbornou volbou pro zahradní party, networkingové akce či krátké obchodní schůzky.
Při rozhodování byste měli zvážit tyto faktory:
typ eventu
čas konání dané akce
preference jednotlivých hostů
rozpočet na akci

Tipy pro efektivní naplánování cateringu
Pro efektivní naplánování cateringu je vhodné se zaměřit na včasnou rezervaci a komunikaci s catererem, kterému sdělíte všechny důležité informace od počtu hostů přes místo konání až po představy o podávaném jídle. Vhodné je vyhradit si čas na degustaci nabízených jídel. V neposlední řadě je na místě znát potřeby a očekávání zúčastněných hostů.
Závěr
V oblasti cateringu hraje důležitou roli konkrétní akce i místo konání. Výhodami teplé kuchyně je především sytost jídel a výrazné chutě i vůně. Nevýhodou je ovšem udržování jídel ve vhodné teplotě. Studená kuchyně nabízí pestrost a rozmanitost. Mínusem jsou na rozdíl od teplé kuchyně méně výrazné chutě a vůně.
Neváhejte nás kontaktovat pro konzultaci ohledně vašeho eventu!
Comments