top of page

Teplá vs. studená kuchyně: Co zvolit pro váš event?

romanvanek

Budete organizovat event, plánovat osobní nebo firemní akci či svatbu? Získejte důležité informace o vhodném typu cateringu. Důležitou roli pro úspěch akce samotné hraje především správný výběr mezi teplou a studenou kuchyní.

Charakteristika teplé kuchyně

Teplá kuchyně nabízí širokou škálu možností pro raut. Ani rautové menu s těmito typy jídel tak nemusí být nuda. Zajímavými předkrmy mohou být například nejrůznější druhy krémových polévek. Oblíbenými hlavními jídly může být například pečený losos, risotto nebo třeba steaky. Pro zpestření je vhodné moderní řešení v podobě tzv. food stations, kde jsou na několika stanovištích rozmístěna jídla rozdělená podle konkrétní kuchyně.



Teplý raut přináší následující výhody:

  • velká pestrost nabídky

  • sytost jídel

  • výrazná chuť a vůně

  • vhodný pro vnitřní i venkovní prostory

  • ideální volba pro formální a zimní eventy

Charakteristika studené kuchyně

Studená kuchyně nabízí pestrost a barevnost. Studený catering by měl zahrnovat variaci mini řízečků, chuťovky, sendviče, saláty nebo finger food – jídla, která je možné si odnést a sníst si je kdekoliv.


Studený catering
Studený catering

Studený raut přináší následující výhody:

  • pestrost a barevná rozmanitost jídel

  • možnost podávání jídel i s časovým rozestupem

  • rychlá příprava a úspora energie

  • jednodušší logistika

  • vhodnost pro letní a neformální eventy

Jak se rozhodnout mezi teplou a studenou kuchyní

Pokud se rozhodujete mezi teplou a studení kuchyní, záleží na okolnostech. Teplý raut je preferován při pořádání svateb, firemních večírků, konferencí nebo narozeninových oslav. Studený raut je výbornou volbou pro zahradní party, networkingové akce či krátké obchodní schůzky.

Při rozhodování byste měli zvážit tyto faktory:

  1. typ eventu

  2. čas konání dané akce

  3. preference jednotlivých hostů

  4. rozpočet na akci


Studený catering
Studený catering

Tipy pro efektivní naplánování cateringu

Pro efektivní naplánování cateringu je vhodné se zaměřit na včasnou rezervaci a komunikaci s catererem, kterému sdělíte všechny důležité informace od počtu hostů přes místo konání až po představy o podávaném jídle. Vhodné je vyhradit si čas na degustaci nabízených jídel. V neposlední řadě je na místě znát potřeby a očekávání zúčastněných hostů.

Závěr

V oblasti cateringu hraje důležitou roli konkrétní akce i místo konání. Výhodami teplé kuchyně je především sytost jídel a výrazné chutě i vůně. Nevýhodou je ovšem udržování jídel ve vhodné teplotě. Studená kuchyně nabízí pestrost a rozmanitost. Mínusem jsou na rozdíl od teplé kuchyně méně výrazné chutě a vůně.

Neváhejte nás kontaktovat pro konzultaci ohledně vašeho eventu!

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page